Whitepaper Fraude bij bedrijven

In de complexe wereld van ondernemen liggen onzichtbare bedrijfsrisico’s altijd op de loer. De afgelopen jaren is er een duidelijke stijging te zien in het aantal meldingen van fraude bij bedrijven.

Zo werd een vastgoed ontwikkelaar opgelicht voor zo’n EUR 38 miljoen. Oplichters deden zich voor als advocaten van een bekend accountantskantoor. Nadat er een vertrouwensband
was opgebouwd werd de CFO overgehaald om over een langere periode zo’n EUR 38 miljoen over te maken naar een buitenlandse rekeningen. Maar ook intern wordt er fraude gepleegd door medewerkers. Bij een groot sportmerk heeft een medewerker tussen 2013 en 2018 valse facturen opgesteld op naam van een spookbedrijf en aan zichzelf uit laten betalen. In totaal ging het om EUR 1,1 miljoen. De fraude kwam aan het licht nadat er een verkeerd BTW nummer vermeld stond op de factuur. Kortom, fraude bij bedrijven is iets om serieus rekening mee te houden.

Alleen regels en procedures zijn niet voldoende om fraude het hoofd te bieden. De menselijke factor is net zo groot. Hebben mensen binnen en buiten uw bedrijf de gelegenheid om fraude te plegen? Zijn uw medewerkers zich bewust van de frauderisico’s en zijn ze daar voldoende alert op? Erover blijven praten en bewustwording van de risico’s is de sleutel tot het nemen van doordachte beslissingen. In ons whitepaper “Fraude bij bedrijven” gaan we verder in op:

  • De meest voorkomende vormen van fraude en een opkomende trend onder criminelen: deepfake;
  • Hoe u deze vormen van fraude herkent;
  • Preventieve maatregelen om uw organisatie en medewerkers te bewapenen tegen fraude;
  • Welke verzekeringsoplossingen er zijn om de risico’s af te dekken.

Ontvang nu onze whitepaper “Fraude bij bedrijven” door onderstaand formulier in te vullen en ontdek hoe u uw organisatie en mensen kunt beschermen in de evoluerende wereld van bedrijfsfraude.