Regres

Uw schade verhalen loont

Als u door toedoen van een ander schade lijdt, kunt u gebruik maken van uw regresrecht. Doet u niets? Dan lijdt u onnodig veel schade.

Veel bedrijven laten kansen op regres onbenut. Waarom? Geen tijd. Geen capaciteit. Of geen kennis want regresrecht is specialistenwerk. Ons team van regresspecialisten staat voor u klaar om uw schade te verhalen op de veroorzaker. En u betaalt pas wanneer onze specialisten succesvol zijn.

Daarom onze regres service

No cure, no pay

Wij factureren alleen wanneer er daadwerkelijk is verhaald.

Toewijding

Onze toewijding en expertises voor het beste resultaat.

Leun achterover

Wij nemen u het werk uit handen.

Succes!

Ruim 90% succes op regresrecht.

Wat is regresrecht?

Het regresrecht is het recht om schade te verhalen op de veroorzaker. En dat terugvorderen kan veel vaker dan u denkt.

Loonschade

Uw werknemer raakt arbeidsongeschikt door schuld van een ander, zoals een medische fout of een ongeval. U draait dan op voor de loonschade van zijn arbeidsongeschiktheid.

Op grond van de wet bent u verplicht om 104 weken het loon door te betalen, u moet vervanging regelen, de werkplek aanpassen en daarnaast bent u ook verantwoordelijk voor de re-integratie. Het regresrecht stelt u in staat (een deel van) deze kosten te verhalen. Het maakt voor het verhalen van de loonschade niet uit of het ongeval in werktijd heeft plaatsgevonden of daarbuiten.

Deze kosten kunnen wij voor u verhalen

  • De netto loonkosten van uw werknemer.
  • De kosten voor re-integratie.
  • De kosten voor het aanpassen van de werkplek.
  • De kosten van uw Arbodienst.
  • De kosten voor bijscholing, begeleiding in het kader van herstel van uw medewerker.

Eigen risicodrager voor de WGA en Ziektewet?

Bent u eigen risicodrager voor de WGA en Ziektewet? Ook dan kunt u gebruik maken van uw regresrecht. Het met succes verhalen van schade levert u een aanzienlijke besparing op. Wilt u weten hoe? Onze regresspecialisten leggen u graag uit hoe dit werkt.

Voorbeeld loonregres

Uw medewerker gaat in zijn vrije tijd hardlopen in het park en wordt gebeten in zijn been door een loslopende hond. De hondenbeet wordt in het ziekenhuis verkeerd verzorgd en er treedt een ernstige infectie op. Hij kan maanden niet werken. U moet tijdens zijn ziekte wel het loon doorbetalen, terwijl u part noch deel had aan het ongeval. Ook moet u re-integratie kosten maken om de medewerker weer terug te laten keren op de werkplek. De loonschade bedraagt circa 50.000 euro.

Doet u niets? Dan kost u deze hondenbeet 50.000 euro. Met onze Regres Service verdient u ongeveer 40.000 euro terug!

Autoschade

Heeft u in uw wagenpark autoschades zonder dader? Of zijn schades veroorzaakt in het buitenland of door een buitenlandse partij? Het terugvorderen van schade kan vaker dan u denkt.

Schade in het buitenland

Het verhalen van autoschades die in het buitenland zijn ontstaan kan lastig zijn. Ons team van specialisten weet hoe dit in z’n werk gaat en zet die expertise graag voor u in.

Schade zonder dader

Onze regresspecialisten weten precies wat u kunt doen om de schade aan de auto veroorzaakt door een onbekende dader toch vergoed te krijgen.

Geen cascodekking en/of hoog eigen risico

Heeft u een collectieve autoverzekering met een hoog eigen risico en/of zonder cascodekking? In beide gevallen verhalen wij de schade op de veroorzaker. Onze Regres Service voor autoschades kunt u al inzetten bij wagenparken van 10 auto’s of meer.

Voorbeeld autoregres

Uw organisatie beschikt over een wagenpark met 250 personenauto’s. Door toedoen van derde partijen heeft u in een bepaald jaar 115 schades.
Dat u schade heeft is al vervelend genoeg maar daarnaast bedraagt de totale schadelast circa 40.000 euro.

Doet u niets? Dan is 40.000 euro een flinke kostenpost. Met onze Regres Service verdient u ongeveer 28.000 euro terug!

“De Regres Service van Ecclesia: de klant staat centraal én met optimaal resultaat.”

Caroline de Beer – Risk Manager bij Keolis Nederland

Overige schades

Iemand brengt schade toe aan uw bedrijfspand of inventaris. Of er wordt tijdens een transport schade toegebracht aan uw lading of uw vervoersmiddel. Er zijn allerlei situaties denkbaar waardoor u door toedoen van een ander schade lijdt.

In de meeste gevallen kunt u een beroep doen op één van de bedrijfsverzekeringen. Maar stel dat uw schade beneden het eigen risico van de verzekering blijft, of dat de oorzaak van de schade niet verzekerd is. Dan krijgt u vanuit de verzekering geen vergoeding, terwijl de schade wél veroorzaakt is door een derde partij. Onze Regres Service helpt u de schade te verhalen op de veroorzaker.

Doe een regres check

Heeft u dossier waarvan u zich afvraagt of regres mogelijk is? En wilt u een advies met betrekking tot uw regreskansen? Neem dan contact met ons op.

No cure, no pay

Onze Regres Service neemt u de hele regres-procedure uit handen en brengt pas kosten in rekening als de schadeclaim ook daadwerkelijk wordt gehonoreerd; no cure, no pay.

Vraag het ons!

Franklin Brouwer

Manager Claims Corporate Risk & Public

010 440 28 89
06 46 72 14 24

Neem contact met ons op