Financieel Fit en Vitaal

Home > Onze diensten > Ecclesia EBC HR Risk & Benefits > Financieel Fit en Vitaal

Het begint met helder inzicht

De financiële factor is een vaak onderbelichte kant in Duurzame Inzetbaarheids-beleid. Wendbaar, weerbaar en zelfverzekerd zijn vereist helder inzicht in veranderingen rond werken, anders werken, minder werken of (gedwongen of vrijwillig) stoppen met werken.

Tevreden medewerkers zijn financieel fit en vitaal, weten wat er van ze verwacht wordt en kunnen goed omgaan met (onverwachte) veranderingen. Een nieuwe rol, een andere functie of zelfs een nieuwe baan zien ze als een uitdaging en niet als een bedreiging. Ze zijn wendbaar en weerbaar. Het verzuim gaat omlaag, het werkplezier, de productiviteit en de mobiliteit omhoog. 

Financieel inzicht is cruciaal voor een gezonde en vitale organisatie

Wendbaar, weerbaar en zelfverzekerd zijn vereist helder inzicht in de financiële gevolgen van veranderingen rond werk; anders werken, minder werken of (gedwongen of vrijwillig) stoppen met werken. Dan pas kun je bewuste keuzes maken, ontstaat financiële rust of weet je dat je in beweging moeten komen. En in welke richting.

Financieel inzicht is dan ook cruciaal voor een succesvol duurzaam inzetbaarheidsbeleid en een gezonde, vitale organisatie. Inzicht in de mogelijkheden die collectieve arbeidsvoorwaarden bieden in lijn gebracht met persoonlijk (financiële) situaties. Dat is onze kracht.

Onderdeel daarvan kan een Pensioen- of Financieel Inzicht gesprek zijn. Maar ook bijvoorbeeld workshops over actuele onderwerpen en financiële planning voor medewerkers.

Financieel fit en vitaal als speerpunt in HR beleid

Het Financieel Fit & Vitaal programma is een krachtig en praktisch instrument dat medewerkers in staat stelt een plan te maken rond hun werk en inkomen. Ze leren niet alleen hoe ze er op dit moment voor staan maar gaan ook aan de slag met een aantal work-life scenario’s (minder/meer werken, anders werken, eerder stoppen werken, arbeidsongeschiktheid, parttime met pensioen en pensioneren) en personal-life events (samenwonen, trouwen, kinderen, scheiden, huis kopen, sabbatical etc.)

“Ecclesia EBC Financieel Fit en Vitaal heeft me enorm geholpen keuzes te maken, zowel in mijn werk als voor mijn persoonlijke groei.”

Financieel Fit en Vitaal

Ecclesia EBC heeft een compleet pakket aan dienstverlening ontwikkeld dat de logistiek dekt (online aanmeldpagina, het plannen van afspraken, gegevens verzamelen) en voorziet in managementinformatie, voortgangsrapportages en een online evaluatiemodel. Het Persoonlijk Jaarverslag vormt hierbij het online dashboard voor medewerker en adviseur.

Met een slimme mix van online tools en financiële planning- en adviesgesprekken helpen we medewerkers grip krijgen op hun financiën. Ze leren hoe ze geld dienend maken aan hoe ze hun werk en leven het liefst inrichten. Dat geeft financiële rust, leidt tot een betere balans tussen werk en privé, meer werkplezier en minder verzuim.

Neem contact met ons op

Heeft u vragen? Neem gerust en vrijblijvend contact op met één van onze consultants.

Janna Schenk

Account Director / Manager Financial Planning

06 20 60 81 08

Jean-Paul van Kempen

Consultant Financieel Fit & Vitaal

06 52 57 29 95

Ilona Schapendonk

Consultant Financieel Fit & Vitaal

06 25 51 86 66