Winnaressen Rotterdamse Zakenvrouw van het Jaar 2024 Awards!

Donderdagavond 16 mei zijn de winnaressen van de Rotterdamse Zakenvrouw van het Jaar 2024 Awards bekendgemaakt. Als hoofdpartner van Stichting Rotterdamse Zakenvrouw zijn wij supertrots op zoveel talentvolle zakenvrouwen in de regio Rotterdam-Rijnmond.

Wethouder Robert Simons reikte de awards uit in de Burgerzaal van het Stadhuis Rotterdam. De jury benoemde de kracht, visie en het doorzettingsvermogen van de 3 winnaressen. De Rotterdamse daadkracht uit zich in hun manier van ondernemen en leidinggeven, ook tegen de stroom in als dat moet.

Winnaressen in de 3 categorieën

Webtify Categorie Aanstormend Talent

Winnares: Esther Smit van Oxious Talent Factory

Bij Oxious Talent Factory worden duurzame en unieke kledingstukken gemaakt van oude banners, bedrijfskleding en ander textiel dat anders niet meer gebruikt zou worden. Hier werken nu al 25 mensen die met deze baan weer meedoen met de maatschappij. Esther’s doel is om dit te laten groeien naar 100 personen in 2027!

Winnaressen Rotterdamse Zakenvrouw 2024
Esther Smit (Oxious Talent Factory)

Esther’s ondernemerschap en haar toewijding aan het creëren van sociale en ecologische impact hebben diepe indruk gemaakt. Ze verdient erkenning voor haar vermogen om duurzame verandering teweeg te brengen. Haar betrokkenheid bij de gemeenschap van Rotterdam en haar inzet voor het aanpakken van maatschappelijke problemen verdienen grote lof.

BDO Categorie Ondernemer/Eigenaar

Winnares: Souhayla Hadi van House of Bratz

House of Bratz is een cosmetische kliniek gespecialiseerd in injectables, zoals fillers en botox, en huidverbetering. Souhayla is een onderneemster pur sang die met haar onderneming is gestart op haar negentiende. Ondanks haar jonge leeftijd is zij een begrip in de wereld van beauty en cosmetics waarin zij inmiddels vestigingen heeft in Nederland, België en Dubai.

Winnaressen Rotterdamse Zakenvrouw 2024
Souhayla Hadi (House of Bratz)

De jury is onder de indruk van zowel de organisatie als de klinieken. Naar de mening van de jury maakt het niet uit in welk vak Souhayla onderneemt, de jury is ervan overtuigd dat zij in elke branche succesvol kan zijn.

Ecclesia Risk & Benefits Categorie Directeur/Manager

Winnares: Sharon van Herel van HDI Global SE

Sharon van Herel werd door de jury beloond met de felbegeerde award omdat zij met haar leiderschap stevige resultaten weet te bereiken, kwetsbaarheid durft te tonen en maatschappelijke en gevoelige thema’s binnen en buiten de organisatie bespreekbaar maakt.

Winnaressen Rotterdamse Zakenvrouw 2024
Sharon van Herel (HDI Global SE)

Ze transformeerde de organisatie van een bedrijf dat structureel verlies leed naar een gezonde onderneming. Dit gaf haar de ruimte om in de verzekeringssector de oproep te doen om als verzekeraars een grotere maatschappelijke rol op zich te nemen. Ook om meer risico’s naar de toekomst toe verzekerbaar te maken.

Daarnaast neemt Sharon veel initiatief als het gaat om inclusiviteit, werkgeluk en ontwikkeling binnen haar team. Zo richtte zij onder andere een boekenclub op waarmee lastige thema’s makkelijker bespreekbaar worden gemaakt.

Finalisten

Tot de finalisten voor de Ecclesia Risk & Benefits Categorie Directeur/Manager behoorden naast Sharon van Herel, ook Jacqueline Jonkhart (Giovianni van Bronckhorst Foundation) en Claudia Doesburg (SKVR).

In de BDO Categorie Ondernemer/Eigenaar nam Souhayla Hadi het op tegen Sabrina Albert (BodyBase) en recidivist Floor van de Pavert (SuperBra).

In de Webtify Categorie Aanstormend Talent waren naast Esther Smit, ook Mercedes Roggen (Bakkit) en Kristel van Kollenburg (Drive Consulting) genomineerd.

Als hoofdpartner van Stichting Rotterdamse Zakenvrouw zijn wij supertrots op zoveel talentvolle zakenvrouwen in de regio Rotterdam-Rijnmond! Wij kijken alweer uit naar de volgende editie.

Belang van deze verkiezing

Stichting Rotterdamse Zakenvrouw zet zich in om ambitieuze vrouwen met passie voor hun vak een podium te geven. Sinds 2016 organiseert zij de verkiezing Rotterdamse Zakenvrouw van het Jaar. Met dit podium krijgen álle zakenvrouwen in de regio Rotterdam-Rijnmond de kans in het zonnetje gezet te worden, ongeacht hun leeftijd, afkomst, geaardheid of religie. Gewoon, de hardwerkende zakenvrouwen.

De deelnemers zijn rolmodellen, ongeacht of ze net begonnen zijn of al jaren een carrière hebben opgebouwd. Het zijn zelfverzekerde vrouwen, die hun bedrijf of afdeling elke dag met passie en daadkracht leiden. Stichting Rotterdamse Zakenvrouw wil de beeldvorming over leiderschap en ondernemerschap inclusiever maken. Ze wil zoveel mogelijk vrouwen stimuleren om voor hun carrière of het ondernemerschap te gaan.

De regio Rotterdam-Rijnmond kent ongekend veel vrouwelijk talent, vrouwen die onderscheidend zijn in hun vakgebied. Met ons partnership willen wij een bijdrage leveren aan het stimuleren van het Rotterdamse vrouwelijk ondernemersklimaat.

Lees meer over ons partnership in ‘Ecclesia Risk & Benefits nieuwe hoofdpartner van Rotterdamse Zakenvrouw’.

Samen stimuleren, verbinden en inspireren we onze vrouwen van nu en de toekomst!

Fotografie: Renée Jacky Mostert