Terugblik op een geslaagde Run4Daniel 2024

Vrijdag 7 juni waren wij weer trotse maatschappelijk partner van Run4Daniel. Wij mogen terugkijken op een zeer geslaagde run.

Met meer dan 1.500 deelnemers, waaronder een groot team Ecclesianen, hebben we met elkaar een geweldig bedrag opgehaald voor wetenschappelijk onderzoek in het Erasmus MC Kanker Instituut. De teller bleef ook na de run oplopen tot ruim €282.764. Een prachtig resultaat!

Met elkaar in beweging voor het goede doel

Na de cheque-uitreiking en een swingende warming-up gaf onze Managing Director Willeke van de Weerd het startschot voor de Run4Daniel 2024. Vanaf Sportcomplex De Bosdreef gingen alle deelnemers, van jong tot oud, van start. Hardlopend of wandelend, voor de 5 km of 10 km afstanden. Het was een geweldig gezicht iedereen langs de Kralingse Plas en door het Kralingse Bos met elkaar in beweging te zien voor het goede doel. Helemaal met het mooie zonnige weer en onder het luide gejuich van de vele enthousiaste toeschouwers.

Na de run stroomde het Sportcomplex weer vol. Onder het genot van gezellige muziek genoot iedereen na met eten en drinken van de diverse foodtrucks en bars. Het was een indrukwekkende avond vol emoties en mooie verhalen.

Bijdrage aan onderzoek naar endeldarmkanker

Run4Daniel is onderdeel van de campagne Maak Kanker Kansloos van de Erasmus MC Foundation. Dit jaar stond de Run4Daniel in het teken van onderzoek naar endeldarmkanker. Deze ziekte treft jaarlijks zo’n 3.500 mensen in Nederland. Recent onderzoek heeft aangetoond dat circulerend tumor DNA (ctDNA) in het bloed kan voorspellen of endeldarmkanker terugkeert na de standaardbehandeling.

Prof. Dr. Kees Verhoef van het Erasmus MC Kanker Instituut wil onderzoeken of extra chemotherapie de overlevingskansen verbetert bij patiënten met ctDNA in hun bloed, om zo terugkeer van de ziekte te voorkomen. Met het opgehaalde Run4Daniel bedrag kan dit onderzoek mede mogelijk gemaakt worden.

Terugblik op geslaagde Run4Daniel

Onze grote dank aan de Erasmus MC Foundation, alle deelnemers, vrijwilligers, sponsoren en donateurs!

Aftermovie en foto’s

Bekijk hieronder de aftermovie en foto’s van Run4Daniel 2024.

Fotografie: Remco Mercey
Aftermovie: IN10 (nu Norday)

Onderzoek maakt beter,
samen maken we kanker kansloos!

Lees ook ons eerdere bericht ‘Ecclesia Risk & Benefits opnieuw trotse maatschappelijk partner van Run4Daniel‘ over ons maatschappelijk partnership.