Ecclesia Risk & Benefits opnieuw trotse maatschappelijk partner van Run4Daniel!

Dit jaar zijn wij opnieuw trotse maatschappelijk partner van Run4Daniel. Als Ecclesia Risk & Benefits voelen wij ons verantwoordelijk voor de wereld waarin we leven en werken. Dat zit in ons DNA. Wij zetten ons in voor verschillende maatschappelijke doelen en sociale ondernemingen in Rotterdam en omgeving. Op vrijdag 7 juni lopen wij dan ook mee tegen kanker tijdens Run4Daniel.

Run4Daniel is onderdeel van de campagne Maak Kanker Kansloos van het Erasmus MC Foundation – Daniel den Hoed Fonds. Het fonds zet zich in om geld op te halen voor belangrijk wetenschappelijk onderzoek in het Erasmus MC Kanker Instituut. Elke stap dichterbij de genezing van kanker is ontzettend belangrijk. Dit jaar gaan de opbrengsten naar onderzoek naar een betere behandeling van endeldarmkanker (ook wel rectumkanker genoemd).

Maatschappelijk partner Run4Daniel

Wij voelen ons verantwoordelijk voor de wereld waarin we leven en werken. Dat zit in ons DNA. Ons Duitse moederbedrijf – Ecclesia Gruppe – wordt bestuurd door drie stichtingen, die van ons maar drie zaken verlangen: goeddoen voor onze collega’s, onze relaties én de maatschappij. Wij zetten ons dan ook in voor verschillende maatschappelijke doelen en sociale ondernemingen in Rotterdam en omgeving. Dit doen wij op basis van onze strategische pijlers: Duurzaam Ondernemen, Betrokken Collega’s en Tevreden Klanten & Adviseurs. Run4Daniel sluit hier volledig op aan. Natuurlijk liggen ook onze roots in Rotterdam. Hoe mooi is het dan om maatschappelijk partner te zijn van dit prachtige Rotterdamse evenement met zo’n belangrijk doel?

Waarom wij meedoen

Kanker is een ziekte waar helaas veel mensen op enige manier mee in aanraking komen, ook binnen Ecclesia Risk & Benefits. Gelukkig hebben in de afgelopen jaren heel veel positieve ontwikkelingen plaatsgevonden. Om die stijgende lijn en de bestrijding van kanker door te zetten, is nog veel onderzoek en dus geld nodig. Daarom zijn evenementen als de Run4Daniel zo belangrijk. Vanuit onze maatschappelijke betrokkenheid willen wij met dit evenement een waardevolle bijdrage leveren aan het zo noodzakelijke wetenschappelijk onderzoek in het Erasmus MC Kanker Instituut. Onderzoek dat zorgt voor een maximaal behandelresultaat zodat steeds meer mensen kanker overleven en de kwaliteit van leven van patiënten met kanker verbetert.

Daarom is het zo goed dat wij met dit evenement met elkaar in beweging komen voor een betere behandeling van kanker. Als iets mensen verbindt, is dat sport. En dan ook nog voor een ontzettend belangrijk doel.

Hardlopen en wandelen in het Kralingse Bos

Run4Daniel is op vrijdag 7 juni en vindt wederom plaats in het Kralingse Bos in Rotterdam. Het programma start om 17.00 uur en eindigt om 22.30 uur. De start en finish zijn ook dit jaar weer bij Sportcomplex De Bosdreef. Het terrein wordt omgetoverd tot een gezellig en sfeervol terrein, met muziek, een bar en foodtrucks. Vanaf het sportcomplex worden mooie routes uitgezet waarmee je een rondje Kralingse Plas kunt hardlopen of wandelen. Met afstanden van 5 km of 10 km kan iedereen meedoen, van jong tot oud.

Doe ook mee met Run4Daniel

Loop jij met ons mee? Je kunt je gemakkelijk inschrijven met je bedrijf via het speciale bedrijvenplatform: Bedrijven (sportenvoordaniel.nl) of schrijf je particulier in via Run4Daniel. Ons Ecclesia Risk & Benefits team steunen kan natuurlijk ook: Ecclesia Risk & Benefits (sportenvoordaniel.nl).

Interview

Lees ook het interview ‘Ecclesia Risk & Benefits opnieuw trotse maatschappelijk partner Run4Daniel!’ met onze Managing Director Willeke van de Weerd.

Willeke van de Weerd (Managing Director Ecclesia Risk & Benefits, rechts op de foto) en Leonore Tuyt (Directeur-Bestuurder Erasmus MC Foundation, links op de foto)

Samen maken we Kanker Kansloos!