Transport

Home > Sectoren > Transport

Risicomanagement voor handelsondernemingen

We laten graag zien dat grenzen geen barrières hoeven te zijn

Risicomanagement voor de handel gaat om zoveel meer dan het afsluiten van een goederentransportverzekering. Uw transport moet namelijk vooral door kunnen. Het moet op tijd en in goede staat aankomen. Waar ter wereld dat ook is.

Het groeiend aantal douaneregels, geopolitiek en handelsoorlogen, compliance en Incoterms maken het er voor u niet gemakkelijker op. En omdat uw marges onder druk staan, streeft u bij het zoeken naar zekerheid naar minimale poliskosten. Het managen van uw risico’s lijkt daardoor een haast ondoenlijke opgave. Toch zorgen we er bij Ecclesia voor dat u bewust en gerust vooruit kunt.

Uw polis schoon houden

Op basis van onze jarenlange ervaring binnen de internationale handel kunnen we de risico’s binnen uw hele supply chain snel inzichtelijk maken en managen. We denken desgewenst met u mee over het vervoeren van bederfelijke waar conform de lokale voedselregelgeving en over de veilige distributie van een diefstalgevoelige vracht. Bovendien helpen we u preventieve maatregelen te nemen om uw polis schoon te houden.

Daarnaast wijzen we uw team met alle plezier de weg op het gebied van compliance, Incoterms en veilige chartering. Zo voorkomen we samen met u dat transacties stilstaan, terwijl u verzekerd blijft van een gunstige premie. En wij van een tevreden klant.

“Voor internationale transporten kunnen we lokale experts inschakelen die we persoonlijk kennen.”

Internationale assurantiepartner

Ook als het misgaat kunt u op ons rekenen. Zo kunnen we bijvoorbeeld zorgen voor goede aanvullende dekkingen (…) en hebben we een eigen regresservice. Bij internationale transporten kunnen we zelfs zeer ervaren lokale schade-experts inschakelen die voor u toezien op een zo gunstig mogelijke afhandeling van de schade.

Daarnaast zijn we er om ervoor te zorgen dat de aansprakelijkheid voor een beschadigde of verdwenen vracht u niet onterecht in de schoenen wordt geschoven. Al dat soort zaken lossen we soepel en snel voor u op. Dat is het voordeel van een assurantiepartner die uw branche kent als zijn broekzak en een beroep kan doen op een internationaal netwerk.

Eigen regresservice

Geen tijd. Geen capaciteit. Handelsondernemingen leiden onnodig veel schade doordat ze kansen op regres onbenut laten. Onze regresspecialisten staan klaar om uw schade te verhalen op de veroorzaker. U betaalt pas na een succesvol regres.

“We kennen de markt en weten wat er moet gebeuren, daardoor zijn zaken sneller en soepeler geregeld”

De voordelen van werken met Ecclesia

  • Onze persoonlijke betrokkenheid. Uw risico’s managen we zij aan zij;
  • uw accountmanager is altijd bereikbaar. Zonder meerkeuze bellijn. In hoogsteigen persoon;
  • jarenlange ervaring in de transportsector. We kennen de branche en spreken uw taal;
  • wereldwijd een snelle en soepele schadeafhandeling. Dankzij een netwerk van doorgewinterde, lokale experts;
  • we denken in oplossingen als het om risicodekking gaat én om de afhandeling van schades.

Onze specialisten

Tunde Szepe

Sector Leader Transport & Logistics

06 82 46 58 53

Sandy Dielissen – Pors

Manager Marine Cargo

010 405 20 35
06 30 44 63 12