Wijzigingen Directie Ecclesia

Persbericht

Rotterdam, 26 mei 2023

Binnen het directieteam van Ecclesia worden per 1 juli 2023 verschillende verantwoordelijkheidsgebieden bij elkaar gebracht. Ecclesia gaat bewust door met een kleiner directieteam. Het zeskoppige directieteam van Ecclesia bestaat straks uit Willeke van de Weerd – Managing Director, Wim de Bundel –  Director Marketing & Sales, Etienne Willems – Director Employee Benefits, Joost van den Berg – Director Finance en het nieuwste directielid: Rob van Uden – Director Operations & Volmacht. Het team is op zoek naar het zesde lid voor de invulling van de rol Director Broking & Claims.

Dé Risk & Benefits adviseur en dienstverlener
Willeke van de Weerd vertelt: “Met de stappen die we zetten zijn wij nóg beter in staat om onze klanten en het intermediair met wie wij samenwerken met gezamenlijke proposities en totale dienstverlening van dienst te zijn. Van MKB en multinationals tot maatschappelijke organisaties en overheden. Ook door bij Ecclesia letterlijk en figuurlijk naast elkaar te zitten, gaan onze klanten en het intermediair nog meer profiteren van onze schaalgrootte en de kennis die wij in huis hebben. Van risicomanagement, arbeidsvoorwaarden én verzekeren. Dat is wat je van ons, dé risk & benefits adviseur en dienstverlener, mag verwachten”.

Rob van Uden, nieuwe Director Operations & Volmacht
Ook voor de medewerkers van Ecclesia zijn deze aanpassingen een stap vooruit. Voor de portefeuille Operations & Volmacht wordt de recent aangetrokken Rob van Uden verantwoordelijk. “Met Robs bewezen trackrecord en ervaring op het gebied van assurantieadvies- en makelaarsbedrijven en volmachtkantoren, zit hij op deze positie helemaal op zijn plek”, aldus Willeke. Rob gaat zich verder bedrijfsbreed bezig houden met de verbetering van processen. Daarmee krijgt hij ook IT en Projectmanagement in zijn portefeuille dat tot voor kort bij Axel Schreijenberg lag. Axel gaat zijn carrière buiten Ecclesia vervolgen. Voor zijn inzet en betrokkenheid bij onze organisatie is Willeke hem dankbaar en zij wenst Axel veel succes in zijn verdere loopbaan.

Focus op Marine blijft
De broking & claims teams die er nu zijn, krijgen straks één aansturing vanuit het directieteam, namelijk van de Director Broking & Claims. Het commerciële Marine team gaat onderdeel uitmaken van de afdeling Marketing & Sales in de portefeuille van Wim de Bundel. Willeke: “Met het aanstellen van een Salesmanager Marine houden wij de focus op het vergroten van ons marktaandeel in de sectoren transport & logistiek, binnenvaart en visserij”. Frank van der Laan stopt per 1 juli a.s. als Director Marine bij Ecclesia. Hij focust zich vanaf dat moment als statutair directeur van BCi op de verhuizing van BCi naar Rotterdam en de juridische fusie met Ecclesia per 1 januari 2024. Vanaf 1 juli a.s. en ook in 2024 blijft Frank in de functie van Director/Advisor of the firm van Ecclesia betrokken bij de ondersteuning van de sector Marine en goede landing en integratie van collega’s en relaties van BCi binnen Ecclesia.

Over Ecclesia

Ecclesia is adviseur en dienstverlener in risicomanagement, arbeidsvoorwaarden en verzekeren. Als RegisterMakelaar in Assurantiën behoren wij tot de top van de zakelijke adviesmarkt. Met onze Rotterdamse roots, 200 medewerkers in Nederland en 2.500 specialisten wereldwijd, helpen wij onze relaties de juiste keuzes te maken om bewust en gerust vooruit te komen. Dat doen wij voor ruim 10.000 bedrijven die opereren in uiteenlopende sectoren, van privaat tot publiek.

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Nancy Schutterop op telefoonnummer 06 15 65 58 21 of via e-mail nancy.schutterop@ecclesia.nl.