Welcome Home van onze Alpe d’HuZes helden! 

Op dinsdag 6 juni verwelkomden wij onze helden terug in Nederland na hun deelname aan de Alpe d’HuZes. Het was volle bak met collega’s, familie en vrienden; allemaal aanwezig om onze eigen helden te eren.

Trots

Het was afzien, maar eenmaal boven op de berg ervaarden de deelnemers niets anders dan trots. Toen de groep op de dag voor het evenement met de auto de berg ging verkennen, was deze in het echt toch wel erg steil. De deelnemers dachten allemaal hetzelfde: dit gaan we niet redden. Maar gelukkig hebben ze allemaal de top bereikt! Wat een prestatie.

Speciale gast: Edwin Spee

We ontvingen deze middag een speciale gast: Edwin Spee. Hij was de man en coach van de helaas aan kanker overleden snowboardster Bibian Mentel. Bibian was drievoudig kampioene snowboarden en heeft met maar één been en na vijf longoperaties maar liefst zes keer de top van de Alpe d’HuZes bereikt. Als opgeven voor iemand geen optie was, was dat wel voor Bibian. Wat heeft deze sterke vrouw gestreden. Edwin gaf ons vijf levenslessen van Bibian om positief te blijven. De zaal was stil en dankbaar dat Edwin zijn inspirerende en ontroerende verhaal met ons wilde delen.

Muziek ‘Leef’ door Silke Veld

De muziek werd deze middag verzorgd Silke Veld, een 24-jarige singer-songwriter. Zij werd ruim een jaar geleden ontdekt door middel van haar crowd funding via Voordekunst. Speciaal voor deze middag schreef en zong zij het nummer ‘Leef’, opgedragen aan Bibian. Het was lastig om het droog te houden. 

Verbinding

Onze helden hebben veel indrukken gehad en zijn dichter naar elkaar toegegroeid. Meedoen aan dit evenement heeft voor nog meer verbinding gezorgd. Wij zijn dan ook trots dat wij een mooi bedrag van ruim € 42.000 hebben opgehaald om een bijdrage te leveren aan kankeronderzoek.

Alle deelnemers, support, sponsoren: dankjewel!

Bekijk hieronder de aftermovie van deze mooie middag.

Video: TIEN. Producties

Fotografie: Mirjam Lems Fotografie