Terugblik op Ecclesia Risk & Benefits Nieuwjaarsbijeenkomst!

Wat een geweldige avond was het tijdens de Ecclesia Risk & Benefits Nieuwjaarsbijeenkomst! Op dinsdag 6 februari verwelkomden wij 300 relaties in de Kunsthal Rotterdam.

Verbinding en inspiratie

De Nieuwjaarsbijeenkomst stond in het teken van het bedanken van onze relaties, ze met elkaar in verbinding brengen, het meegeven van een maatschappelijke boodschap en een mooie tijd beleven samen. En dat is meer dan gelukt! Samen hebben we een avond vol gezelligheid, inspirerende gesprekken en waardevolle ontmoetingen beleefd. Allemaal onder het genot van een heerlijke walking dinner, verbindende toespraken van Willeke van de Weerd, Wim de Bundel en Marianne Splint. En als kers op de taart de prachtige tentoonstelling ‘In Search of Humanity’ van sociaal betrokken kunstenaar Ai WeiWei.

5 nieuwe ontwikkelingen voor 2024

Tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst namen Willeke van de Weerd, onze Managing Director, en Wim de Bundel, onze Director Marketing & Sales, ons mee in vijf ontwikkelingen voor 2024.

1. Wij heten voortaan Ecclesia Risk & Benefits

Per 1 januari 2024 gaat Ecclesia door als Ecclesia Risk & Benefits. Deze naam maakt duidelijker waar wij voor staan. De komende periode gaan we meer en meer vanuit het merk Ecclesia Risk & Benefits communiceren. Daarnaast hebben we er twee labels bij. Afgelopen periode zijn we samengaan met BCi. Hierdoor hebben we onze positie in de Maritieme sector verder versterkt en gaan zij verder onder het label Ecclesia BCi. Ook zijn wij in januari samengegaan met Eric de Bruijn pensioenconsultancy. Hiermee hebben wij onze positie op het gebied van pensioen verder versterkt.

2. Jaar 2024 in teken van twee nieuwe partnerships

Hoofdpartner van de Rotterdamse Zakenvrouw verkiezing en business club

Begin dit jaar zijn wij hoofdpartner geworden van de Rotterdamse Zakenvrouw verkiezing en business club. Zo willen wij een bijdrage leveren aan het stimuleren van het Rotterdamse vrouwelijk ondernemersklimaat. Ken je een ambitieuze zakenvrouw in de regio Rotterdam-Rijnmond? En wil je haar graag voordragen voor de verkiezing of wil je jezelf aanmelden? Dit kan nog tot 23 februari via deze link. Op donderdag 16 mei worden in de 3 categorieën Ondernemer/eigenaar, Directeur/manager en Aanstormend talent, de winnaressen van 2024 bekendgemaakt. Samen stimuleren, verbinden en inspireren we onze vrouwen van nu en de toekomst!

Partner van Ecosofie Podcast

Verduurzaming is bij ondernemers een groot onderwerp en vanuit risicomanagement een belangrijk aandachtspunt. Tijdens de week van de Circulaire Economie lanceren wij ons partnership met Ecosofie Podcast van Marnix Kluiters. Marnix heeft topmensen uit de wetenschap, politiek en zakenwereld in zijn uitzending. Samen gaat hij met hun in op de verduurzaming van onze samenleving. In september komen de winnaressen van de Verkiezing Rotterdamse Zakenvrouw van het jaar 2024 in een speciale uitzending van Ecosofie Podcast. Daarin praten zij met Marnix Kluiters over leiderschap en verduurzaming.

3. Sustainable Development Goals (SDG) & Maatschappelijke partnerships

Wij voelen ons verantwoordelijk voor de wereld waarin we leven en werken. Dat zit in ons DNA. Ecclesia Gruppe – ons Duitse moederbedrijf – wordt bestuurd door drie stichtingen, ofwel 3 unieke aandeelhouders, die van ons maar drie zaken verlangen: goeddoen voor onze collega’s, onze relaties én de maatschappij. Dat betekent dat al het geld teruggaat naar deze doelen en wij ons volledig kunnen focussen op de lange termijn. Hoe doen wij dit? Wij richten ons op sociale activiteiten en dan vooral in Rotterdam, omdat hier onze roots liggen. Dat doen we aan de hand van drie Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties die ons nauw aan het hart gaan. 1. Geen Armoede, 2. Goede Gezondheid en Welzijn en 3. Kwaliteitsonderwijs. Daarom zijn we maatschappelijk partner van:

  • Yess! Weggeefwinkel (armoede)
  • Daniel den Hoed Fonds (gezondheid)
  • Giovanni van Bronckhorst Foundation (educatie)
Ecclesia Fonds

Recent hebben we samen met de gemeente Rotterdam een aantal projecten uit het speciale Ecclesia Fonds goedgekeurd ter waarde van circa € 100.000 om te investeren in deze thema’s.

Run4Daniel

Ook dit jaar zullen we weer maatschappelijk partner worden van de Run4Daniel. Deze wordt op vrijdag 7 juni rond de Kralingse Plas gehouden. Vorig jaar is bijna € 120.000 opgehaald. En daar zouden we graag nog een veel groter bedrag van maken. De officiële aanmelding gaat in maart van start. Samen maken we Kanker Kansloos!

4. RiF010 Urban Surf Rotterdam

Het wordt een heel bijzonder jaar voor de wereldwijde aantrekkelijkheid van Rotterdam. Rotterdam wordt de eerste stad in de wereld waar gesurft kan worden in hartje centrum (naast de Markthal). Dit is natuurlijk een ongelofelijk project. Wij zijn dan ook ontzettend trots dat wij de adviseur zijn van deze geweldige start-up van Rotterdam. Wil je er ook bij zijn? Mis de spectaculaire opening van RiF010 op zaterdag 6 juli niet!

5. Ondernemersvoordekunst.nl

Wij zijn actief in een groot aantal sectoren waaronder de Kunst & Cultuur sector. Naast een goede dienstverlening willen we in elke sector van betekenis zijn. Daarom hebben we het initiatief www.ondernemersvoordekunst.nl gelanceerd. Hierbij koppelen we Rotterdamse Ondernemers aan Rotterdamse Kunstprojecten. Tijdens de lancering van het platform op 2 november 2023 in Galerie Weisbard van Hugo Borst hebben ondernemers maar liefst € 18.000 opgehaald voor twee kunstprojecten. Benieuwd naar alle toffe projecten van Rotterdamse filmmakers, kunstenaars en fotografen? Neem een kijkje op het platform www.ondernemersvoordekunst.nl. Samen Sterk voor Rotterdamse Kunst.

Kunsthal Rotterdam & Tentoonstelling ‘In Search of Humanity’ van Ai WeiWei

Met de kunst en cultuur werd een mooi bruggetje geslagen naar onze gastvrouw Marianne Splint, Algemeen Directeur van de Kunsthal Rotterdam. In haar presentatie nam zij ons mee in de ontwikkelingen van de Kunsthal Rotterdam. Na de presentaties kregen de gasten een rondleiding langs de prachtige tentoonstelling ‘In Search of Humanity’ van Ai WeiWei. Deze sociaal betrokken kunstenaar zit heel dicht op het bedrijf waar Ecclesia Risk & Benefits voor wil staan.

Samen bewust en gerust vooruit

Alle aanwezigen, de Kunsthal Rotterdam en cateraar Vermaat Events: dankjewel! Jullie aanwezigheid heeft onze Nieuwjaarsbijeenkomst onvergetelijk gemaakt. We kijken uit naar verdere samenwerkingen en mooie momenten in 2024!

Bekijk hieronder de aftermovie van deze mooie Nieuwjaarsbijeenkomst.

Fotografie: Mirjam Lems Fotografie

Sfeervideo: TIEN.Agency