Ecclesia doet mee aan Alpe d’HuZes

Op 21 maart 2023 vond bij ons de kick-off van de Alpe d’HuZes plaats. Wat ergens tussen kerst en oud en nieuw begon als een sportieve oproep van collega Patrick van Middelkoop om met een groep Ecclesianen iets voor een goed doel te doen, escaleerde al snel. Inmiddels zijn er maar liefst 30 collega’s die eind mei afreizen naar de Alpe d’Huez voor dit bijzondere evenement op donderdag 1 juni.

Alpe d’HuZes is een uniek sportief evenement waarbij deelnemers zoveel mogelijk geld inzamelen voor onderzoek naar kanker en naar verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker. Dit doen zij door op één dag fietsend, hardlopend of wandelend maximaal 6 keer de 1860 meter hoge Alpe d’Huez te beklimmen, onder het motto: “opgeven is geen optie”.

Tijdens onze kick-off was Olympisch kampioene Marit Bouwmeester aanwezig om onze Ecclesianen een motivational speech te geven. Ook werden persoonlijke verhalen verteld door collega’s die in hun directe omgeving te maken hebben of hebben gehad met kanker. Want helaas is kanker iets waar velen van ons op enige manier mee in aanraking zijn gekomen. Tot slot voorzag muzikant Bram Wesdorp ons van muziek met een bijzondere betekenis voor onze collega’s.

Het was een bijzondere middag, waarin de teamspirit en verbinding duidelijk voelbaar waren. Wij zijn trots dat wij met zoveel collega’s meedoen aan dit evenement en zo een bijdrage kunnen leveren aan kankeronderzoek.