Dag zomertijd. Hallo aanrijdingen! 5 tips om in wintertijd veilig de weg op te gaan

Zaterdagnacht wordt de klok weer een uurtje terug gezet en zeggen we de zomertijd voor een halfjaar vaarwel. Dag zomertijd. Hallo aanrijdingen! Wij geven u een paar tips om in wintertijd veilig de weg op te gaan.

Uit onderzoek is gebleken dat er bij het ingaan van de wintertijd meer ongelukken gebeuren. Ook vallen hierbij meer slachtoffers dan anders. Het aantal ongelukken in het najaar ligt altijd hoger dan in het voorjaar. Franklin Brouwer, manager Claims van Ecclesia: “Wij zien al jaren een piek van schademeldingen vlak na de ingang van de wintertijd. Dit jaar zal dat waarschijnlijk ook weer het geval zijn. Automobilisten worden soms toch nog overvallen door de sneller invallende duisternis, waardoor de kans op ongelukken toeneemt. Ook de slechte weersomstandigheden in de wintermaanden hebben aantoonbaar een negatief effect op de verkeersveiligheid. Met name in november gebeuren er relatief veel ongelukken.”

Veilig de weg op  

Kortere dagen, slechter weer, ook het winterse weer zal niet meer lang op zich laten wachten. Met deze 5 tips gaat u in de wintertijd veiliger de weg:

  • Zorg dat de verlichting in orde is en dat de ramen goed schoon zijn.
  • Komt de temperatuur onder de 7 graden Celsius? Plaats de winterbanden.
  • Rijd niet te snel, rem op tijd en met mate. Door regen wordt de weg namelijk tweemaal zo glad als een droge weg en bij sneeuw is de weg zelfs tweemaal zo glad als een natte weg.
  • Ga uitgerust de weg op.
  • Neem iets te eten mee om vermoeidheid te bestrijden.

En gaat het toch mis?

Dan is het voor u van groot belang dat een schade zo goed en snel mogelijk wordt afgehandeld. Het team schadeprofessionals van Ecclesia begrijpt dit en zorgt voor adequate begeleiding. Er zijn allerlei situaties denkbaar waardoor u door toedoen van een ander schade lijdt. In de meeste gevallen kunt u een beroep doen op één van de (bedrijfs)verzekeringen. Maar stel dat uw schade beneden het eigen risico van de verzekering blijft, of dat de oorzaak van de schade niet verzekerd is. Dan krijgt u vanuit de verzekering geen vergoeding, terwijl de schade wél veroorzaakt is door een derde partij. Ook dan staan onze professionals klaar om u te helpen de schade te verhalen op de veroorzaker.       

Hulp nodig?

Heeft u hulp nodig bij een schade of een calamiteit? Bel met onze schadeprofessionals via telefoonnummer 010 251 12 51. Ze staan 24/7 voor u klaar.