Dag van het Slachtoffer: Maak werk van verwerken

Dinsdag was het de Dag van het Slachtoffer. Helaas zijn ondernemingen in de juweliersbranche vaker slachtoffer van geweld en diefstal dan gemiddeld. Daarom vinden wij het belangrijk om stil te staan bij hoe u traumatische gebeurtenissen kunt voorkomen en hoe u uw medewerkers zo goed en snel mogelijk kunt helpen als zij onverhoopt toch slachtoffer worden.

Met een veilig gevoel aan het werk

Iedereen wil zich veilig voelen op het werk. Daarom staat in uw branche de bescherming van medewerkers voorop. Gelukkig zijn er volop mogelijkheden voor elektronische beveiliging. Daarnaast kunt u ook veel doen via organisatorische en bouwkundige maatregelen om uw bedrijf zo veilig mogelijk te maken en te voorkomen dat uw medewerkers slachtoffer worden van bijvoorbeeld een gewapende overval. Onze accountmanager Twan Spoeltman is lid van de beveiligingscommissie van de Federatie Goud en Zilver en is goed op de hoogte van de werkwijzen criminelen en de nieuwste manieren om uw beveiliging hierop aan te passen. Vraag hem gerust om advies over hoe u criminelen een stap voor kunt blijven en de veiligheid in uw bedrijf zoveel mogelijk kunt vergroten.

Zorg voor uw medewerkers

Ondanks alle voorzorgsmaatregelen kan het gebeuren dat uw bedrijf toch het mikpunt wordt van criminelen. Een traumatische gebeurtenis als een overval kan zorgen voor gezondheidsklachten bij uw medewerkers. Die klachten kunnen zelfs chronisch worden, met kans op langdurig verzuim en arbeidsongeschiktheid. Professionele opvang en begeleiding na zo’n gebeurtenis blijken echt een verschil te maken en kunnen zulk langdurig verzuim voorkomen. Hiervoor kunt u een beroep doen op de deskundige hulp van D.O.E.N. (Directe Opvang En Nazorg). Samen met Slachtofferhulp Nederland is D.O.E.N. opgericht om slachtoffers zo goed en snel mogelijk te helpen. Ook organiseert D.O.E.N. allerlei trainingen, zoals het omgaan met agressie en overvalpreventie. De verwerking van een gebeurtenis verloopt beter bij medewerkers die van te voren zo’n een training hebben gevolgd.

Is uw medewerker slachtoffer van een traumatische gebeurtenis op het werk? Regel direct hulp

Vanuit goed werkgeverschap en om langdurige uitval van uw medewerker te voorkomen, is het belangrijk dat u direct actie onderneemt als uw medewerker onverhoopt slachtoffer wordt van een traumatische gebeurtenis op het werk:

  • Neem contact op met D.O.E.N via alarmnummer 088 51 50 700. Zij zijn 24/7 bereikbaar en binnen twee uur na melding is er een hulpverlener ter plaatse om u en uw medewerker(s)te helpen.
  • Neem contact op met een van onze specialisten via telefoonnummer 010 251  12 51. Wij nemen u werk en zorgen uit handen, bepalen of uw medewerkers nazorg nodig hebben en zorgen ervoor dat uw bedrijf zo snel mogelijk weer operationeel is.

Financiële hulp voor uw medewerker vanuit het Schadefonds Geweldsmisdrijven

Naast psychische hulp, is er mogelijk ook financiële hulp voor uw medewerker. Het Schadefonds Geweldsmisdrijven is er voor slachtoffers van geweldsmisdrijven die hierdoor ernstig lichamelijk en/of psychisch letsel hebben of hadden. Met een financiële tegemoetkoming geeft het Schadefonds erkenning aan slachtoffers van situaties die nooit hadden mogen gebeuren. Is uw medewerker slachtoffer van een geweldsmisdrijf en heeft hij of zij hier ernstig letsel aan over gehouden? Neem dan contact op met het Schadefonds om te kijken of uw medewerker voldoet aan de voorwaarden om in aanmerking te komen voor een financiële vergoeding.   

Vraag het onze sectorspecialisten

Wilt u van gedachten wisselen over slachtofferhulp voor uw medewerkers of over preventiemaatregelen om ingrijpende gebeurtenissen te voorkomen? Bel dan gerust met een van onze sectorspecialisten:

Twan Spoeltman      Accountmanager                                          T 06 29 73 84 56

Lars Kerstens             Desk Accountmanager                                T 06 21 49 10 56

Kees Bos                     Sr. Broker Fine Art & Specie                         T 06 21 28 20 71

Of klik op onderstaande button en vul uw gegevens in. Onze specialisten nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.