De pensioenregeling voor Rijn- en Binnenvaart stopt in 2025

Dit biedt voor uw onderneming en werknemers een mooie kans.

Nederland kent géén algehele pensioenplicht. In bepaalde sectoren zijn werkgevers verplicht om pensioen op te bouwen bij een aangewezen pensioenfonds. Voor de Rijn- en Binnenvaart is dit het Bedrijfspensioenfonds (Bpf) Rijn- en Binnenvaart. Deze verplichting stopt per 1 januari 2025.

Kom op tijd in actie!

De pensioenregeling kan niet zomaar worden stopgezet. De toezegging van de werkgever aan de werknemers blijft in principe van kracht. Gezien de complexiteit is het van belang dat u dit onderwerp tijdig agendeert. Het is belangrijk om uw werknemers een passend en/of beter alternatief aan te bieden. Breng uw werknemers hiervan van tevoren juist en volledig op de hoogte. Bedenk goed wat u belangrijk vindt en informeer ook naar de behoefte(n) van uw werknemers.

Het opzetten van een pensioenregeling kost tijd. Wij adviseren u dan ook om al in 2023 met een adviseur in gesprek te gaan.

Wat zijn uw mogelijkheden vanaf 1 januari 2025?

Wilt u weten wat deze wijzigingen voor uw onderneming en uw werknemers betekenen en hoe wij u vooruit kunnen helpen met passende oplossingen?

Laat uw gegevens achter via onderstaand formulier.
Eén van onze specialisten neemt dan zo spoedig mogelijk contact met u op.