Is uw medewerker slachtoffer van een traumatische gebeurtenis? Maak werk van verwerken.

Onlangs was het de Dag van het Slachtoffer. Helaas hebben ondernemingen hier te vaak mee te maken. Of het nu gaat om een gewapende overval, inbraak, bedreiging, cyberaanval, verkeersongeval of een andere traumatische gebeurtenis: wij kennen allemaal wel iemand die slachtoffer is. Daarom staan wij in dit artikel stil bij alle slachtoffers maar ook hoe u slachtoffers kunt voorkomen en hoe u ze goed en snel kunt helpen.

Voorkomen van slachtoffers

De bescherming van uw medewerkers staat voorop. De beveiliging is niet alleen afhankelijk van elektronische maatregelen, maar is ook gebaseerd op organisatorische en bouwkundige maatregelen. Daarom gaan wij structureel het gesprek aan over de beveiliging van uw bedrijf en voorkomen wij samen met u door allerlei preventiemaatregelen zoveel mogelijk slachtoffers.

Eerste opvang en begeleiding van slachtoffers

Zonder professionele opvang en begeleiding kunnen de klachten van een traumatische gebeurtenis voor uw medewerker chronisch worden, met kans op langdurig verzuim en arbeidsongeschiktheid. Weet u dat u een beroep kunt doen op de deskundige hulp van D.O.E.N. (Directe Opvang En Nazorg)en zo veel narigheid kunt voorkomen?

Samen met Slachtofferhulp Nederland is D.O.E.N. opgericht om slachtoffers zo goed en snel mogelijk te helpen. Ook organiseert D.O.E.N. allerlei trainingen zoals het omgaan met agressie of overval preventie. De verwerking van een gebeurtenis verloopt beter bij medewerkers die van te voren zo’n een training hebben gevolgd.

Is uw medewerker slachtoffer? Onderneem direct actie  

Heeft uw medewerker een traumatische ervaring meegemaakt? Onderneem dan direct actie. U kunt de volgende dingen doen:

  • Neem contact op met D.O.E.N via alarmnummer 088 51 50 700. Zij zijn 24/7 bereikbaar en binnen twee uur na melding is er een hulpverlener ter plaatse om u en uw medewerker(s)te helpen.
  • Neem contact op met een van onze specialisten via telefoonnummer 010 251  12 51 Zij nemen u werk en zorgen uit handen, bepalen of uw medewerkers nazorg nodig hebben en zorgen ervoor dat uw bedrijf zo snel mogelijk weer operationeel is.

Vraag het onze specialisten

Wilt u van gedachten wisselen over slachtofferhulp voor uw medewerkers of preventiemaatregelen om ingrijpende gebeurtenissen te voorkomen? Bel uw accountmanager of een van onze specialisten via telefoonnummer 010 251 12 51.  

Of klik op onderstaande button en vul uw gegevens in. Onze specialisten nemen zo spoedig mogelijk contact met u op en delen graag hun jarenlange ervaring en kennis met u.  

Auteur

Lars Kerstens

Desk Accountmanager

Telefoon: 010 440 23 13

E-mail: lars.kerstens@ecclesia.nl