Wat als mijn klant niet kan betalen of failliet gaat?

De specialisten van Ecclesia merken aan alles dat we in een periode van economische transitie zitten waarin de schadedreiging van trager en niet-betalende debiteuren substantieel toeneemt. Ook de eerste grote faillissementen dienen zich aan. Het FD maakte 11 april jl. melding dat het aantal faillissementen in maart met maar liefst 22% is gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. En deze negatieve trend zet zich voort.

Je hoeft geen econoom of visionair te zijn om te constateren dat alle seinen momenteel op rood staan; hoge inflatie, dalende koopkracht en dito consumenten vertrouwen; onophoudelijk stijgende kosten van energie, transport en grondstoffen. De Staatssteun voor bedrijven is gestopt (juni 2021) en de achterstallige belastingen moeten door de bedrijven betaald worden. Daarnaast zorgt de oorlog in de Oekraïne voor (tekenen van) een wereldwijde recessie.

Wat betekent het voor de continuïteit van uw bedrijf als een (jarenlang trouwe) debiteur om bovenstaande redenen uw facturen niet meer kan betalen? Met marges die onder druk staan?

Kortom: als je nu kijkt naar het risicoprofiel van een gemiddeld bedrijf dan nemen de debiteuren risico’s enorm toe. Kennis van de kredietwaardigheid van uw klant of prospect is onvermijdelijk om verantwoord zaken te doen en daar kan een kredietverzekering bij ondersteunen.

Een kredietverzekering biedt actueel inzicht in de kredietwaardigheid van zakelijke klanten (wereldwijd) en biedt dekking indien deze debiteur niet aan zijn financiële verplichting kan voldoen (tot wel 90% van de vordering). Wij attenderen en adviseren u graag over dit toenemende risico zodat u met een gerust hart kunt blijven ondernemen. Juist nu!

Heeft u vragen over wat de toenemende risico’s voor uw bedrijf betekenen? Of wilt u als intermediair de hulp van een expert op dit specifieke gebied? Nu is het moment om u bij te laten staan. Vul via onderstaande button uw contactgegevens in en één van onze accountmanagers neemt zo spoedig mogelijk contact met u op. Zij helpen u graag vooruit.