Coca Cola

Goed voor medewerkers zorgen staat bij Coca-Cola Europacific Partners (CCEP) hoog in het vaandel. Het bedrijf wil er in elke levensfase voor zijn mensen zijn, dus ook rond de pensionering. Persoonlijke Pensioen Inzicht Gesprekken van Ecclesia helpen medewerkers de juiste keuzes te maken rond pensioen en vervroegd uittreden. Patricia Molenaar, Manager Wellbeing en Verzuim bij CCEP: “Het gesprek met de adviseur geeft overzicht en inzicht.”

Patricia werkt inmiddels 14 jaar bij Coca-Cola in Nederland. Verveeld heeft ze zich nooit. “Ik ben ooit begonnen op de afdeling Customer Service en na anderhalf jaar overgestapt naar een Backoffice functie. Daar heb ik ruim negen jaar gezeten en heel veel verschillende dingen mogen doen. Op een gegeven moment kwam er een HR-vacature voorbij en hoewel ik niet echt op zoek was naar iets nieuws, dacht ik wel: als ik nog een keer wat anders wil en intern zou willen doorstromen, dan is dit mijn kans.”

Mooie combinatie

Patricia solliciteerde, kreeg de functie en volgde een post-HBO opleiding tot HR-professional. “Dat was heel leerzaam en ook superleuk om te doen. Ik heb een achtergrond in de zorg en in administratieve functies, wat eigenlijk heel mooi samenkomt in mijn huidige rol: veel met mensen werken in combinatie met de meer administratieve taken.”

Belangrijke levensfase

Er werken in totaal ongeveer 800 mensen bij CCEP Nederland. “Daarvan staan er zo’n 400 in onze fabriek en de rest werkt verdeeld over het hoofdkantoor in Rotterdam en de buitendienst, of zoals wij het noemen Field Sales,” aldus Patricia. “Met name in de fabriek werken veel mensen die tegen hun pensioenleeftijd aan zitten. Dat is een belangrijke levensfase, waarin veel verandert. Ook daarin willen we als werkgever onze mensen optimaal ondersteunen.”

Vervroegd uittreden

Medio 2022 is een pilot gedaan met Ecclesia Financieel Fit en Vitaal. De pensioengesprekken vielen goed bij de medewerkers, vertelt Patricia. “We bieden onze mensen standaard de mogelijkheid om zo’n anderhalf tot twee jaar voor hun pensioendatum een Pensioen Inzicht Gesprek te hebben met een adviseur van Ecclesia. Maar we hebben ook de RVU, de regeling vervroegd uittreden. Dat betekent dat medewerkers maximaal drie jaar voorafgaand aan hun pensioenleeftijd al kunnen stoppen. Ook zij krijgen de gelegenheid om dus een Pensioen Inzicht Gesprek aan te vragen bij Ecclesia, in combinatie met die regeling.”

Vragen en twijfels

Volgens Patricia voorzien de gesprekken duidelijk in een behoefte. “Het is vaak natuurlijk ook gewoon heel spannend en dan is het fijn om inzicht te hebben. Zeker als ze gebruikmaken van de RVU-regeling, leven er heel veel vragen en twijfels. Ook over de financiële impact. Kan ik wel eerder stoppen? Wat betekent dat voor mijn inkomen? Kunnen we dat dragen? En dan is het gewoon heel prettig als ze van tevoren zo’n gesprek hebben en weten waar ze aan toe zijn, wat kan en wat niet kan. En waar ze goed aan doen.” 

In actie komen

“Begin dit jaar hebben we pensioeninformatie sessies gedaan vanuit onze pensioenuitvoerder. Alle medewerkers ouder dan 62 hebben we uitgenodigd. Om ze te informeren over pensioen in zijn algemeenheid, maar dus ook over de RVU-regeling en de mogelijkheid tot het aanvragen van een Pensioen Inzicht gesprek. Je merkt dat mensen dan echt denken van, oh hé, maar ik zit twee jaar voor mijn pensioen, ik moet nu even in actie komen.”

“Mensen zijn soms echt verbaasd hoeveel inzicht zo’n gesprek geeft”

Overzicht en inzicht

“De reacties zijn tot nu toe alleen maar positief. Mensen zijn soms echt verbaasd hoeveel inzicht zo’n gesprek geeft. Het neemt ook soms zelfs een stukje nervositeit weg. Ze krijgen natuurlijk zo verschrikkelijk veel verschillende post, brieven, aanvragen, formulieren. Als mensen een lange werkgeschiedenis hebben bij ons, hebben ze ook met verschillende pensioenuitvoerders te maken. Soms zien ze door de bomen het bos niet meer. Het gesprek met de adviseur geeft dan overzicht en inzicht. Ze weten waar ze aan toe zijn. En dat geeft rust.”

Zekerheid en rust

Dat ‘ontzorgen’ wil Patricia graag nog eens benadrukken. “Wij willen medewerkers ondersteunen in elke levensfase en ik denk dat we hiermee echt een stuk comfort kunnen bieden dat ze nodig hebben in deze fase. En dat we ze daarmee meer zekerheid en rust kunnen geven voordat ze van hun welverdiende pensioen gaan genieten.”

Meer weten over tevreden medewerkers?