VNAB Traineeship

Jouw start naar de top!

Ecclesia is al jaren aangesloten bij de brancheorganisatie Vereniging van Nederlandse Assurantie Bedrijven, kort gezegd de VNAB. We zijn ook erkend Leerbedrijf voor de VNAB om jonge talenten op te leiden voor functies binnen de branche. Zeven Ecclesianen nemen deel aan verschillende commissies.

Ecclesia neemt deel aan het Risk Insurance Traineeship. Een initiatief van de VNAB, waarin een trainee in één jaar bij drie verschillende organisaties kennis maakt met de verschillende kanten van het zakelijke verzekeringsvak: bij een makelaar, een verzekeraar en bij een expertisebureau.

Doel van het VNAB traineeship is om zowel young professionals te enthousiasmeren voor de zakelijke verzekeringsmarkt, maar ook om senior professionals de mogelijkheid te geven hun vakkennis over te dragen aan starters.

Deze marktbrede kennisontwikkeling, kennisdeling en meewerkperiodes zijn voor de deelnemers van beide kanten een mooie win-win situatie. Wij leren van de trainees, zij leren van ons.

Voor de vakinhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling verricht de trainee op detacheringsbasis werkzaamheden op minimaal HBO-niveau. Ook in een krappere arbeidsmarkt biedt dit traineeship kansen en mogelijkheden om de zichtbaarheid en aantrekkelijkheid van de zakelijke verzekeringsmarkt te vergroten.

Bij Ecclesia maakt de trainee kennis met de verschillende disciplines dat ons mooie vak te bieden heeft.

Onze jong talenten vertellen over het vak

Sakina en Sophie werken sinds 2019 bij Ecclesia en vertellen over het werken binnen de co-assurantie.

Tijdens haar stage viel Sakina al op door haar ‘drive’ en sterk analytisch vermogen. Al na een dienstverband van nog geen 2 maanden stond zij op de spreekwoordelijke zeepkist om het belang van het afdekken van Cyberrisico’s te benadrukken. Sakina lost vraagstukken op door mensen met elkaar te verbinden en is vasthoudend in het vinden van een oplossing.

Op het hoogtepunt van de ‘verharding’ van de markt, heeft Sophie het aangedurfd om bij Ecclesia te starten. Zij heeft het vak bijzonder snel onder de knie gekregen, omdat ze enorm gedreven en leergierig is. Op een servicegerichte wijze laat Sophie klanten bewuster kiezen voor een bepaald risico. In 2021 heeft Sophie een plek bemachtigd in de AM top 25 verzekeringstalent.

Kijk je mee hoe Sakina & Sophie het werken in de co-assurantie ervaren?