IT-adviesbureaus

Risicomanagement voor ICT Bedrijven

Wij zorgen er graag voor dat de cloud geen donkere wolk wordt

Aansprakelijkheidsrisico’s beheersbaar houden is voor ICT-bedrijven een uitdaging en tegelijkertijd een must. De business groeit en daarmee ook het ondernemersrisico dat u loopt. Bovendien worden de eisen die opdrachtgevers stellen om de veiligheid van hun bedrijfsprocessen te borgen er niet malser op.

Ondertussen doet u er alles aan om de ICT’ers die u in huis heeft te houden, want het aanbod van vers ICT-talent is ronduit schaars. En dat terwijl ook u het liefst gewoon uw werk wilt doen. Laat dat nou net zijn wat Ecclesia graag mogelijk maakt.

Informatiegijzeling

Aansprakelijkheid slim managen

Als ICT-dienstverlener heeft u een ongekende zorgplicht. Uw oplossingen maken immers onderdeel uit van kritische bedrijfsprocessen van opdrachtgevers. Als een product of dienst niet naar behoren werkt, zijn de gevolgen doorgaans groot.

Daarom kloppen ICT-bedrijven in eerste instantie vaak bij ons aan voor een gedegen beroepsaansprakelijkheids- en cyberverzekering. Goed contractmanagement is echter minstens zo belangrijk. Daarom besteden we hier voor opdrachtgevers veel aandacht aan. Niet alleen aan het begin van een nieuw project, maar gedurende
het hele traject.

“Het risico dat ICT-bedrijven aanvaarden blijkt vaak te groot. Als we dat zien, dan zeggen we dat ook.”

Claims voorkomen

U kent het vast: van die opdrachten die blijven groeien en omwille van de voortgang wordt het papierwerk maar even achterwege gelaten. Daar gaat het vaak mis en vervolgens kunnen de financiële consequenties groot zijn.

Wij helpen u door u gericht te ondersteunen bij contractmanagement. Ook als het om het maken van nieuwe afspraken met opdrachtgevers gaat. Wij zien dat ICT-bedrijven hierbij regelmatig geconfronteerd worden met onredelijk hoge eisen. Doorgaans zijn die bij te stellen door te komen met de juiste alternatieven. Die doen we u als klant graag aan de hand om de risico’s die u aangaat ook verzekerbaar te houden.

Uw Employee benefits goed geregeld

In een branche met zo’n groot tekort aan mensen als in de ICT is het zaak om ervoor te zorgen dat medewerkers met een glimlach aan elke nieuwe werkdag beginnen. Maar ook dat ze fit en vitaal blijven. Werk is er in de ICT immers meer dan genoeg. Ecclesia EBC helpt de persoonlijke doelen van werknemers in balans te brengen met die van uw organisatie. Zo zorgen we er niet alleen voor dat uw team duurzaam inzetbaar blijft, maar ook met plezier duurzaam blijft presteren.

Lees meer over onze visie op duurzaam presteren op de pagina HR Risk & Benefits.

Samen bewust en gerust vooruit

Gedegen risicomanagement begint voor ons met het stellen van de juiste vragen. Hierdoor krijgen we inzicht in uw bedrijf en de risico’s die u loopt. Vervolgens zorgen we ervoor dat u zich bewust wordt van bedrijfs- en contractuele risico’s. Op die basis kunnen we namelijk gericht op zoek naar de juiste oplossing. Niet tegenover elkaar zittend, maar schouder aan schouder. We helpen u graag de juiste keuzes te maken.

De voordelen van werken met Ecclesia

  • We durven moeilijke risico’s bespreekbaar te maken
  • We focussen op uw risico’s en uw onderneming en niet op het verkopen van polissen
  • We zoeken altijd de perfecte match tussen risico’s en polisdekking
  • We leveren oplossingen op maat
  • Een 24-uurs hulplijn voor cybersecurity issues

Onze specialisten voor de sector IT-adviesbureaus

Michel van Hoof

Sr. Accountmanager

06 15 57 60 56