Samen bewust en gerust vooruit

Wij geloven dat een zorgvuldige en bewuste invulling van de HR Risk en Employee Benefits strategie fundamenteel is voor het floreren van bedrijven en de mensen die er werken. We helpen werkgevers én werknemers bij het calculeren en beheersen van risico’s, bereiden ze voor op veranderingen en begeleiden ze bij de keuzes die dat met zich meebrengt.

Met een team van 50 specialisten ondersteunen wij directies, HR-afdelingen, Ondernemingsraden,  Fusies en Overnamespecialisten én medewerkers op de gebieden risicobeheersing, Duurzame Inzetbaarheid en pensioen, zorg, inkomen en vermogen.

Hiermee stellen we onze relaties in staat bewust keuzes te maken rond werk en leven, om wensen en doelen te realiseren. Samen bewust én gerust vooruit, daar staan wij voor.

Waarmee kunnen we u helpen?

Risicobeheersing & inzetbaarheid

Risico’s beheersen geeft ruimte om kansen te creëren en te grijpen. Grip te houden op de koers van uw organisatie en zorg en aandacht te geven aan uw allergrootste kapitaal: uw mensen. Duurzaam inzetbare en tevreden medewerkers zijn het kloppend hart van elk bedrijf. Ontdek hoe we u kunnen helpen.

Employee Benefits

Verzekerbare arbeidsvoorwaarden zijn meer dan kille afspraken; het is invulling geven aan goed werkgeverschap. Afspraken over werk, pensioen, zorg en verzuim in harmonie brengen met doelen van de organisatie én die van de medewerker. Dat is de kunst. Ontdek hoe we u kunnen helpen.

Financieel Fit en Vitaal

De financiële factor is een vaak onderbelichte kant in Duurzame Inzetbaarheids-beleid. Wendbaar, weerbaar en zelfverzekerd zijn vereist helder inzicht in veranderingen rond werken, anders werken, minder werken of (gedwongen of vrijwillig) stoppen met werken. Ontdek hoe we u kunnen helpen.

Actueel

Whitepaper Prinsjesdag 2021

Op Prinsjesdag is de miljoenennota 2022 gepresenteerd. 2021 is met name gevoelsmatig wederom een moeilijk jaar door COVID 19. We hebben elkaar moeten helpen en […]

Whitepaper Prinsjesdag 2021

Optimaal inzetten DI-budget: van beleid naar cultuur

Er worden grote investeringen gedaan in maatwerk Duurzame Inzetbaarheidsprogramma’s, maar binnen de organisatie wordt er te weinig gebruik van gemaakt. Dat kan beter.

Optimaal inzetten DI-budget: van beleid naar cultuur

RVU en 10% opnamemogelijkheid geeft nieuwe kansen

De invoering van het nieuwe pensioenstelsel is weer uitgesteld. Toch is het slim om tijdig een start te maken met de transitie naar het nieuwe pensioenstelsel.

RVU en 10% opnamemogelijkheid geeft nieuwe kansen

Informatiegijzeling; 5 tips om u zich hier tegen te wapenen

Eén onbewaakt ogenblik en het is gebeurd: informatiegijzeling. Pas na betaling kunt u bij uw bij gegevens. Zie onze 5 tips.

Informatiegijzeling; 5 tips om u zich hier tegen te wapenen

Samen

Wij bedenken samen met u creatieve oplossingen die u echt verder brengen. Als een zakenpartner die zijn verantwoordelijkheid neemt en breed met u meedenkt.

Bewust en gerust

Door bewuste keuzes te maken, kunt u zicht met een gerust hart concentreren op uw business. Niet door simpelweg verzekeringen voor u af te sluiten, maar door u te helpen de risico’s te zien en de juiste keuzes te maken.

Vooruit

Zo zorgen we er voor dat er de ruimte komt om uw ambities waar te maken. Dat u beweegt in de richting die u en wij graag zien, namelijk vooruit!