Zo houdt u de brand risico’s van uw bedrijf toch verzekerbaar

Brand vanwege problemen met de elektra: het staat in de top 3 van meest voorkomende oorzaken van brand bij bedrijven. Een andere veel voorkomende oorzaak is brandstichting: in maar liefst twintig procent van de branden is dat de oorzaak, onder andere via vuur dat ontstaan is in buitenopslag. Soms resulteert dat in een brandje, soms in een alles vernietigende vuurzee.

Een op de drie bedrijven overleeft een forse calamiteit zoals een grote brand niet. Brand is dan ook de nachtmerrie van veel ondernemers. Het goede nieuws is: u kunt de situatie zelf positief beïnvloeden.

En in de huidige, harde verzekeringsmarkt, waarin verzekeraars een strakker acceptatiebeleid hanteren en terughoudender zijn in het accepteren van risico’s binnen bepaalde branches is het van belang dat u weet hoe het proces van risicoweging bij verzekeraars werkt en hoe u hier invloed op kunt uitoefenen. Dit proces van analyse en weging van risico’s is risicomanagement. Wij helpen u om dit instrument te gebruiken om u voor te bereiden op het jaarlijkse continuatieproces rondom uw verzekeringsportefeuille, zodat u – ook in deze harde markt – verzekerd bent én blijft tegen de juiste condities.

Dus wat kunt u doen om de brandrisico’s in uw buitenopslag en elektrische installaties zo klein en zo verzekerbaar mogelijk te houden? In deze whitepaper geven wij u

  • tips over wat u kunt doen om de brandrisico’s in uw buitenopslag en elektrische installaties zo klein en zo verzekerbaar mogelijk te houden waardoor uw bedrijf een gunstiger risicoprofiel voor brandverzekeraars heeft;
  • inzicht over hoe u kritisch naar de risico’s van uw buitenopslag kunt kijken;
  • tips voor veilige buitenopslag en een veilige elektrische installatie;
  • uitleg van de clausules Buitenopslag, elektrische installatie en de kleine lettertjes;
  • uitleg en toegevoegde waarde van de NEN1010/NEN3140 normen en inspecties en de toegevoegde waarde op uw risicoprofiel bij verzekeraars.

Meer weten? Download nu de whitepaper door onderstaand formulier in te vullen.

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Dan kunt u terecht bij een van onze specialisten. Zij zijn bereikbaar 010 251 12 51.