Veilig werken als basis voor uw continuïteit

Waar gewerkt wordt, vallen spaanders. Die ‘spaanders’ worden in ca. 95% van de gevallen veroorzaakt door een menselijke fout. Dus als werkgever wilt u medewerkers een veilige werkplek bieden, in alle opzichten. Allereerst voor de mensen zelf, maar uiteraard ook voor de continuïteit van uw organisatie. Ecclesia helpt daarbij met gedegen risicomanagement en duurzame inzetbaarheid van uw medewerkers. Van inventarisatie en preventie tot schadeafwikkeling en arbeidsvoorwaarden.

Maatwerk aanpak

Veilig werken, zowel op het gebied van mens, organisatie als techniek

Met jarenlange ervaring op het gebied van ‘Risk & Benefits’ in uiteenlopende sectoren, weten we waar de valkuilen zitten. Uit cijfers blijkt dat letselschade, financiële- en reputatieschade en bedrijfsstilstand de grootse impact hebben.

Ter illustratie: in Nederland is er jaarlijks sprake van meer dan 200.000 ongevallen, waarvan ca. 2300 ernstig en 60 dodelijk. En dan hebben we het nog niet over de gevolgen hiervan op langere termijn. Uw continuïteit en serviceniveau kunnen er onder leiden en de kosten kunnen hoog oplopen. Kortom, veilig werken vraagt om een serieuze aanpak.

Samen sterk: Kader Groep helpt bij een betere werk en leefomgeving

Omdat risicomanagement onlosmakelijk verbonden is met preventie, werken we samen met de Kader Groep. Met 400 experts en specialisten helpt Kader organisaties om de kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid te verbeteren. Dat doen ze met een breed pallet aan ondersteuning, zoals consultancy, training en opleiding, interne bewustwording en kennis, certificering (zoals RI&E, ISO) en digitale hulpmiddelen.

Afhankelijk van uw behoefte trekken we vanaf de start samen op met uw experts en die van onze partner. Zo ontstaat een gedegen totaalplan en gaan we samen bewust & gerust vooruit.

Mogelijke oplossingen voor verbeterde continuïteit

Veilig werken is een breed begrip en vraagt per sector om andere aandachtsgebieden en oplossingen. Daarom enkele voorbeelden van oplossingen waarbij we u (eventueel samen met de Kader Groep) kunnen helpen:

U heeft behoefte aan een helder beeld qua veiligheid op de werkvloer: waar loopt u (nog onbekend) risico en waar liggen nog kansen? We bespreken de mogelijke consequenties en maatregelen die u kunt treffen. Wat ons betreft hoeft u echt niet alles te verzekeren, maar bewuste keuzes maken geeft u wel controle en rust.

Elke organisatie zal streven naar een zo laag mogelijk ziekteverzuim. Dat heeft direct positief effect op zaken als de productiviteit, continuïteit, medewerkerstevredenheid en de kosten. Bijkomend voordeel is dat bedrijven met een gezonde, veilige werkomgeving vaak een betere reputatie hebben bij werknemers, klanten, investeerders en hun naastgelegen omgeving (bijvoorbeeld woonwijken). Dit kan leiden tot een toename van de omzet, winst en marktaandeel.

U staat voor goed ondernemerschap, maar het is best lastig om altijd 100% op de hoogte te zijn van alle regels. Bijvoorbeeld aanscherping van toezicht of eisen, wijzigingen in financiële vergoedingen, re-integratieprocessen en opslageisen voor gevaarlijke stoffen. U kunt dus wel wat hulp gebruiken op het vlak van arbo wet- en regelgeving: hoe deze toe te passen en monitoren.

Afhankelijk van de sector waarin u actief bent, kunnen er extra eisen gesteld worden qua RI&E (Risico Inventarisatie & Evaluatie). Deze inventarisatie raakt veel facetten van een organisatie en legt soms bijzondere risico’s bloot of vraagt om expliciete expertise (die via Kader beschikbaar is). Vanuit verzekeringsoptiek kunnen we met de RI&E ook goed zien of u wellicht onder- of juist oververzekerd bent.

Elke sector heeft z’n eigen uitdagingen, dus fijn als iemand met specifieke sectorkennis u kan helpen. Of het nu gaat om de maritieme sector, de bouw, (voedsel)industrie of zakelijke dienstverlening, zowel Kader als Ecclesia hebben de sectorexperts in huis.

Bekijk hier in welke sectoren we actief zijn

Werken met gevaarlijke stoffen vraagt om beleid, maatregelen en monitoring. Zo borgt u de continuïteit van uw organisatie.

Wij helpen u graag verder

Wilt u meer weten wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem dan contact op met één van onze specialisten of vul het contact formulier in en dan nemen wij binnen 2 werkdagen contact op met u.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.